
یکی از موضوعاتی که در آزمون سراسری در دفتر مشترک مطرح می شود، زبان و ادبیات فارسی است که دارای موضوعات مختلفی است از جمله: آرایه های ادبی، معنای واژه ها، املای کلمات، زبان و قواعد فارسی و ….
یکی از موضوعات مهم در ادبیات فارسی، قید انواع مختلفی دارد.
در این مقاله با قیدهای کنکور و انواع آن ها آشنا می شوید و با آنها آشنا می شوید، بنابراین پیشنهاد می کنم انتهای مقاله را با دقت مطالعه کنید.
ادبیات فارسی بالاترین ضریب را در بین دروس عمومی دارد، این درس با ضریب 4 از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید به کنکور ادبیات فارسی توجه شود. توصیه می شود صفحه آموزش با کیفیت را مشاهده کنید مطالعه در آزمون داوطلبی ادبیات فارسی دارم میام داخل
قید چیست؟
قید کلمه ای است که توضیحی به فعل اضافه می کند و به فعل وابسته است در واقع قید کلمه یا عبارتی است که نحوه ساخت فعل را توضیح می دهد. به همین دلیل است که فعل to قید محدود کننده خوب.
قید وابسته به فعل است، مثلاً در جمله (علی به سرعت آمد)، کلمه به سرعت نحوه تحقق فعل آمدن را توضیح می دهد، بنابراین به سرعت قید فعل است.
البته می توان علاوه بر فعل از قید نیز استفاده کرد محمول، صفت، مصدر و قید لازم به ذکر است که برای درک بهتر هر یک از آنها مثالی در زیر آورده شده است:
صفت: در جمله (My very beautiful brother from a travel) کلمه very قید صفت زیباست.
قید محمول: در جمله (علی بسیار مودب است) کلمه خیلی قید مفعول ادب است.
قید مصدر: در جمله (بدخوابی همچنان او را آزار می دهد) کلمه بد مصدر خوابیدن است.
قید قید: در جمله (He walked very slowly) کلمه very یک قید برای قید slowly است.
بسیاری از دانش آموزان این سوال را دارند که تفاوت بین قید و قید چیست؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت که محمول جزء جمله است و حذف نمی شود، اما قید را می توان حذف کرد.
انواع دستوری قیدها (مشخص و عمومی)
گاهی اوقات یک قید می تواند نقش دیگری داشته باشد، مانند جمله (دیروز جمعه بود) که در آن کلمه جمعه وجود دارد هم نقش قید و هم نقش قید را دارد.
اما برخی از قیدها هستند که فقط نقش قید در جمله دارند که به آنها قید خاص می گوییم مانند: با این حال همیشه مثلا گاهی و…
اما قید ساده قبل از قید خاص قرار می گیرد و ماهیت چندانی ندارد اما می تواند نقش قید را در جمله ایفا کند. اسم ها، صفت ها و کلمات دیگر می توانند نقش یک قید را پیدا کنند که با آن یک قید مشترک می گوییم. مانند جمله (احمد کتاب را آهسته می خواند) کلمه آرام در اصل صفتی است که در اینجا نقش قیدی دارد.
انواع قیدها بر اساس ساخت (ساده و پیچیده)
قیدی که فقط از یک کلمه تشکیل شده باشد، قید ساده می گویند. هنوز نه، هرگز و…
قید مرکب قبل از قید ساده قرار می گیرد و همانطور که از نامش پیداست ترکیبی است دو یا چند کلمه واحد به صورت زیر انجام می شود:
پنهان کاری: دزد + k
هر روز : هر + روز
هوشمندانه: هوشمند + آن
و…
نتیجه
قیدها انواع مختلفی دارند که برای یادگیری بهتر بهتر است بیایید یادگیری قید امتحانی را با یک مثال ببینیم تا مفهوم آن را به طور کامل درک کنید و در پاسخ به سوالات دچار اشتباه نشوید.
شما می توانید سوالات خود را از طریق نظرات و از طریق تماس با موسسه خواجه نصیر مطرح کرده و اطلاعات مورد نظر خود را دریافت نمایید.
همچنین می توانید از دو جلسه مشاوره تلفنی رایگان و یک جلسه مشاوره حضوری رایگان در موسسه خواجه نصیر بهره مند شوید. استفاده از این سرویس کافی است از صفحه تماس با ما دیدن کنید.