منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • 14 بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان را به شما معرفی می کنیم

14 بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان را به شما معرفی می کنیم

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
14 بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان را به شما معرفی می کنیم

تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان در دنیای مدرن توجه بسیاری از والدین را به خود جلب کرده است. بسیاری از والدین می خواهند بدانند چگونه از طریق بازی حافظه فرزندان خود را افزایش دهند؟ بازی چه ربطی به یادگیری دارد؟ چه بازی هایی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان مناسب است؟ یا راه های تشخیص حافظه بد کودکان چیست؟

بازی یکی از روش های موثر یادگیری است که به طور غیر مستقیم و در فضایی مفرح زمینه یادگیری و تقویت مهارت های کودکان را فراهم می کند. در این مقاله به اهمیت حافظه دیداری و شنیداری کودکان و روش های کاربردی و مناسب تقویت آنها می پردازیم.

در ادامه با تیم آموزش رایاد همراه باشید.

انواع حافظه

قبل از معرفی بازی های تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان؛ باید دانست حافظه دیداری یا شنیداری چیست و چه کاربردهایی دارد. ابتدا به حافظه دیداری و سپس حافظه شنیداری می پردازیم و در نهایت به معرفی انواع بازی های تقویت مهارت های دیداری و شنیداری می پردازیم.

حافظه تصویری چیست؟

حافظه دیداری توانایی به خاطر سپردن هر چیزی است که شخص با چشمان خود می بیند. مانند تصاویر، اشکال، رنگ ها و غیره. در واقع، وقتی کودک به یاد می آورد که مثلاً دیروز به پارک رفته و جزییات چیزهایی را که دیده به خاطر می آورد، از حافظه دیداری خود استفاده می کند. شناخت صحیح این حافظه تاثیر مثبتی در تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان دارد.

تقویت مهارت های بصری

حافظه دیداری کوتاه مدت و بلند مدت

حافظه دیداری به دو نوع حافظه دیداری کوتاه مدت و حافظه دیداری بلند مدت تقسیم می شود. حافظه کوتاه مدت دیداری در زندگی روزمره استفاده می شود.
هنگام یادآوری اطلاعات قدیمی یا خاطرات بصری از گذشته های دور از حافظه بلند مدت دیداری نیز استفاده می شود. عکس دبستان که رفتی یادت هست؟! پس باید حافظه تصویری خوبی داشته باشید! بدون شک تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان در سنین پایین به یادآوری خاطرات آنها در دوران میانسالی و پیری کمک می کند.

تشخیص سطح حافظه دیداری کودک

اگر موضوع تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان را دنبال می کنید حتما با سوالات مختلفی در ذهن خود مواجه شده اید. ممکن است از شما بپرسند که چگونه ضعف یا مشکل حافظه دیداری کودک خود را تشخیص دهید؟ کودکی با حافظه بینایی ضعیف علائم خاصی را نشان می دهد. از جمله اینکه کودک:

  1. کلمات و تصاویر را به راحتی به خاطر نمی آورم.
  2. مشکل در مهارت های ریاضی.
  3. او در تشخیص اعداد و حروف ضعیف است.
  4. مشکل در تلفظ صحیح کلمات.
  5. غلط های املایی زیادی وجود دارد. اغلب کلمات را توهین می کند. و آهسته می نویسد.

7 بازی برای تقویت مهارت های بصری

بازی یکی از شگفت انگیزترین روش هایی است که انواع مشکلات حافظه کودکان را حل می کند. به همین دلیل شناخت بازی های تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان بسیار مهم است. در مقاله زیر به چند بازی برای بهبود مهارت های بصری کودکان اشاره می کنیم.

1. بازی ذهن معکوس

یک بازی فکری وارونه یک بازی رومیزی محسوب می شود. این بازی به بهبود مهارت های بصری، تفکر و تمرکز کودکان کمک می کند. کودک شما باید بتواند قطعات این بازی را مرتب کند. بدون از دست دادن تعادل.

2. بازی ذهن واکنش

بازی آموزشی Reaction فرصت خوبی برای ورزش، آزادسازی انرژی و از همه مهمتر تقویت مهارت های بینایی کودکان است. زیرا هماهنگی دست و چشم مهمترین چیز در این بازی اعتیاد آور است.
این بازی از چندین بخش، یک زمین بازی و یک کش تشکیل شده است. هر کس موفق شود مهره های خود را اول با تساوی وارد زمین حریف کند برنده است.

3. بازی فکری Gobblet

بازی فکری Goblet برای کودکان بسیار جذاب است. این بازی فکری تماماً در مورد برنامه ریزی ذهنی کودک شماست و توسط دو نفر انجام می شود. قوانین و روش بازی فکری جام به تقویت مهارت های بصری و تمرکز خود و فرزندتان کمک می کند. به خصوص که باید حرکات حریف خود را به خاطر بسپارید و شانس برنده شدن خود را افزایش دهید.

بازی برای تقویت حافظه بصری

بیشتر بخوانید: بازی های مغزی برای تقویت حافظه و افزایش هوش

4. بازی کاسه جادویی

چند کاسه مشابه را روی میز قرار دهید و یک شی را جلوی کودک زیر کاسه قرار دهید. از او بخواهید با دقت نگاه کند. کاسه را بدون بلند کردن حرکت دهید. در آخر از او بپرسید شی زیر کدام کاسه است.

5. بازی لی لی

می توانید خانه هایی را در حیاط یا پارک با گچ بکشید و حرکات لی لی را انجام دهید. از او بخواهید که همین حرکات را بعد از شما انجام دهد.

6. چه چیزی در بازی دیدید؟

چند عکس یا اشیاء مختلف را برای چند ثانیه به کودک نشان دهید. سپس او را پنهان کنید و از او بخواهید آنچه را که دیده به شما بگوید. این بازی برای بهبود مهارت های بصری کودک شما عالی است.

تقویت حافظه دیداری و شنیداری

7. بازی موبایل

به کودک بگویید با دقت به اطراف نگاه کند. سپس چشمان او را ببندید و اشیاء اطراف را حرکت دهید یا بردارید. چشمانش را باز کن حالا ببینید آیا می تواند تغییرات را تشخیص دهد یا خیر. با این بازی به تقویت مهارت های بصری کودک کمک می کنید.

حافظه شنیداری چیست؟

موضوع شناخت بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان برای بسیاری از والدین جدید و تازه کار است. حال که به حافظه دیداری پرداختیم، نوبت به بحث حافظه شنیداری و معرفی چند بازی در زمینه بازی برای افزایش مهارت شنیداری کودکان رسیده است.
حافظه شنوایی اطلاعاتی است که افراد از طریق شنیدن یاد می گیرند. پس از گوش دادن، اطلاعات به سرعت وارد حافظه کوتاه مدت شنیداری می شود. در صورت تکرار و مرور این اطلاعات به حافظه شنیداری بلند مدت منتقل می شود.

اهمیت مهارت شنیداری کودکان چیست؟

تقویت مهارت شنیداری برای کودکان بسیار مهم است. اگر حافظه شنوایی کودک مشکل داشته باشد، یادگیری او مختل می شود. به گونه ای که کودک نتواند دستورات را اجرا کند، صداها را تشخیص دهد، تمرکز کافی نداشته باشد، احساس گیجی و ناامیدی کند و…
همه این عوامل باعث کاهش عزت نفس کودک می شود. تقویت مهارت شنیداری برای یادگیری زبان دوم نیز بسیار موثر است. با تقویت این مهارت، کودکان به راحتی دو زبانه یا چند زبانه می شوند.

تقویت حافظه شنوایی

ضعف در حافظه شنوایی کودکان

اگر کودک در حافظه شنوایی خود مشکل دارد، باید فوراً آن را برطرف کرد. کودکانی که در این ناحیه ضعیف هستند علائم زیر را نشان می دهند:

  1. آنها نمی توانند به راحتی در مورد رویدادهای روزمره صحبت کنند یا داستان بگویند.
  2. آنها نمی توانند دستورات پیچیده را اجرا کنند.
  3. آنها نمی توانند برای مدت طولانی روی یک موضوع تمرکز کنند.
  4. آنها معمولا کلمات را در املا ترک می کنند.

7 بازی برای بهبود مهارت های شنیداری

حتما می خواهید بدانید چه بازی هایی برای بهبود مهارت شنیداری کودکان مناسب است. در زیر به 7 بازی مهم در این زمینه اشاره می کنیم.

1. سری حروف بزرگ انگلیسی مغناطیسی

والدین علاقه زیادی به آموزش الفبای انگلیسی به فرزندان خود دارند. بهتر است برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان و افزایش درک آنها از طریق بازی به این هدف دست یابیم.
یک سری بازی فکری با حروف بزرگ انگلیسی مغناطیسی به تقویت مهارت شنیداری کودکان کمک می کند. با این بازی تمام حروف و اعداد انگلیسی به راحتی در ضمیر ناخودآگاه کودک حفظ می شود.

2. بازی فکری “دایره زنگ”.

بازی دایره زنگی نوعی بازی فکری برای گروه های سنی مختلف است. روش این بازی شبیه به بازی نوستالژی نام و خانوادگی است. بازی زنگ برای افزایش تمرکز، تقویت مهارت های شنیداری و حافظه طراحی شده است. مشاهده و بزرگنمایی اطلاعات عمومی از دیگر مزایای بازی خانوادگی دایره زنگی است.

3. یک بازی مکعب فکری در مورد افسانه ها

یکی از اهداف بازی فکری با مکعب داستان، آشنایی کودکان با دنیای رنگارنگ افسانه ها است. در این بازی 9 تاس بر روی تصاویر مختلف وجود دارد. کودک باید با کمک تخیل خود داستانی زیبا بسازد و پرورش دهد. بازی فکری با مکعب داستان انتخاب خوبی برای بهبود مهارت شنیداری و پرکردن اوقات فراغت کودکان است.

4. بازی پرسش و پاسخ

برای کودک داستان بخوانید. از او بخواهید با دقت گوش کند. سپس از او سوالاتی در مورد داستان بپرسید.

بازی برای تقویت مهارت شنیداری

5. بازی تشخیص صدا شی

می توانید چشمان او را ببندید. سپس با اشیاء مختلف صدا ایجاد کنید. از کودک بخواهید اشیا را بشناسد و نام ببرد.

6. بازی تشخیص صدای حیوانات

صداهای حیوانات مختلف را با تلفن یا پخش کاست خود پخش کنید. از کودک بخواهید صدای حیوانات را شناسایی کند و نام آنها را بگوید.

7. بازی تعقیب صدا

می توانید دستگاه های صوتی مانند ساعت زنگ دار یا جعبه موسیقی را در جایی پنهان کنید و از کودک بخواهید با دنبال کردن صدا آنها را پیدا کند.

انواع مختلفی از بازی های فکری وجود دارد که برای توسعه مهارت های شناختی و تقویت حافظه طراحی شده اند.

آخرین کلمه

قطعا تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان جدای از انجام بازی های ذکر شده نیازمند تکرار و تمرین فراوان است. با جلب توجه و افزایش تمرکز و دقت کودک می توانید این خاطرات را تقویت کنید. اگر ایده ای برای بهبود مهارت های شنیداری و دیداری دارید یا یک بازی عالی برای بهبود حافظه دیداری و شنیداری می شناسید، با ما در میان بگذارید. در پایان امیدوارم این مطالب برای شما مفید بوده باشد.